Pagina's

woensdag 26 oktober 2011

De hongerige stad - Lokaal Voedsel



Na een positief verhaal van een collega en verschillende berichten op Twitter ben ik het boek de Hongerige stad van Carolyn Steel aan het lezen. In het boek laat Carolyn Steel zien hoe de relatie tussen voedsel en steden ons leven bepaald. Erg interessant bijvoorbeeld omdat de meeste mensen tegenwoordig niet meer weten waar het eten dat ze in de supermarkt kopen vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. Natuurlijk ben ik vanuit de ruimtelijke ordening ook benieuwd wat voedsel voor de inrichting van een stad betekend (en de binding tussen stad en platteland). Ik ben net begonnen met lezen, dus nog niet ver genoeg om een mening te kunnen vormen.


Er zijn verschillende interessante blogs geschreven even over lokaal voedsel/ regionale voedselvoorziening:
Je voedsel waarderen. Waarom eigenlijk? door Dorine Ruter
Waarom ‘lokaal voedsel’ in Nederland? door Dick Veerman
Interessante blogs als je een mening over dit onderwerp wilt vormen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten